Kvittede jobbet som departementschef efter tre år: "Jeg har altid vidst, at jeg skulle noget andet"

Udskiftninger blandt statens øverste embedsmænd er blevet mere hyppige. For Christian Hesthaven var jobbet som departementschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet aldrig en slutstilling. Nu stortrives han som kommunaldirektør i Rebild Kommune.

Det kan være ganske sundt for organisationer at skifte topchefer ud med jævne mellemrum, mener Christian Hesthaven, der selv stoppede som departementschef efter knap tre år.
Det kan være ganske sundt for organisationer at skifte topchefer ud med jævne mellemrum, mener Christian Hesthaven, der selv stoppede som departementschef efter knap tre år.Foto: Rebild Kommune
Sine Riis Lund

Han var godt klar over, at beslutningen ville vække opsigt.

I april 2021 kom det frem, at Christian Hesthaven stoppede som departementschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet i København for i stedet at blive kommunaldirektør i Rebild Kommune.

Men det var hverken en pludselig eller uovervejet beslutning, fortæller Christian Hesthaven til Altinget, her cirka et halvt år efter, han trådte ind ad døren til rådhuset i stationsbyen Støvring, omkring 20 kilometer syd for Aalborg.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00