Ledelsesnørd skal lufte ud i Forsvarsministeriet

PORTRÆT: Hvad Forsvarsministeriets nye departementschef, Morten Bæk, mangler i erfaring med området, har han til gengæld i politisk gehør og interesse for ledelse. 

47-årige Morten Bæk skulle efter planen have brugt efteråret på at hjælpe klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) med at omsætte klimaloven til konkrete initiativer og lovgivning. Et storstilet politisk prestigeprojekt, som Morten Bæk uden tvivl havde set frem til at være med til at sejle i havn i sin egenskab af departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og efter at have arbejdet intenst med klima- og energiområdet i mere end ti år.

Sådan kommer det dog ikke til at gå. Mandag startede den mere end to meter høje topembedsmand nemlig som departementschef i Forsvarsministeriet. Et job, som han ifølge flere kilder blev beordret til at tage. Ikke et han selv ønskede sig.

Efter en række sager var forholdet mellem forsvarsminister Trine Bramsen (S) og Forsvarsministeriets embedsmænd med departementschef Thomas Ahrenkiel i spidsen blevet så anstrengt, at der var behov for en organisatorisk udluftning og en ny departementschef. 

Login