Manøvredygtig overlever er den nye spydspids i Dansk Flygtningehjælp

PORTRÆT: 53-årige Charlotte Slente skifter efter mere end to årtier den neutrale embedsmandsrolle ud. Nu er hun general i landets største ngo og skal dermed bestride en af sektorens mest prestigefyldte job. Det på trods af, at hun havde en central rolle i den sag, som gjorde, at Christian Friis Bach trak sig som minister.

Det er december 2013, og Charlotte Slente trækker sig fra sin stilling som direktør i Danida – en af Udenrigsministeriets absolutte topposter lige under departementschefen.

I stedet skal hun varetage opgaver som ambassadør i afdelingen for økonomisk diplomati. Dermed tager hun adskillige skridt ned ad rangstigen.

En måned før valgte daværende udviklingsminister Christian Friis Bach at trække sig som minister, da det viste sig, at han havde givet forkerte oplysninger til Folketinget. I to uger havde embedsmænd i Udenrigsministeriet undladt at fortælle Friis Bach, at han selv var til stede på det møde i GGGI, hvor klimaorganisationens stærkt debatterede rejseregler blev vedtaget.  

Login