Mette Frederiksen finder nye særlige rådgivere

ANSÆTTELSE: Med to nye rådgivere til Mette Frederiksen er statsministerens hold af særlige rådgivere igen fuldtalligt efter Rossens farvel.

Fem måneder efter Martin Rossen stoppede som stabschef og særlig rådgiver for Mette Frederiksen, er kabalen i Statsministeriet gået op.

Nana Zarthine Christensen og Sofie Findling Andersen bliver nemlig fra 25. november 2020 en del af Statsministeriet og statsministerens inderkreds, når de begynder som nye særlige rådgivere.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Martin Rossen meddelte i juni, at han havde fået nyt job som vicedirektør i Danfoss. Martin Justesen, der sad som særlig rådgiver for Mette Frederiksen, er siden blevet ny stabschef.

Frem til nu har statsministerens hold bestået af Sara Vad Sørensen som særlig rådgiver og Martin Justesen som stabschef.

Kollerup skal finde ny særlig rådgiver
Nana Zarthine Christensen har tidligere været politisk assistent for statsministeren og kommer fra en stilling som rådgiver i Socialdemokratiet. Hun har desuden en baggrund med en bachelor fra Københavns Universitet i film og medier og en kandidatgrad i kommunikation og medier med fokus på journalistik og politisk kommunikation.

Sofie Findling Andersen kommer fra et job i Erhvervsministeriet, hvor hun har været særlig rådgiver. Hun har også tidligere været politisk konsulent i Socialdemokratiet.

Med jobskiftet bliver erhvervsminister Simon Kollerup for en periode efterladt uden særlig rådgiver.

Det skyldes, at Sofie Findling Andersen har søgt orlov fra sin stilling i Erhvervsministeriet for at tiltræde i et barselsvikariat i Statsministeriet for Sara Vad Sørensen.

Sara Vad Sørensen forventes at vende tilbage til Statsministeriet som særlig rådgiver for Mette Frederiksen efter endt barsel, og Sofie Finding Andersen vender efter planen tilbage til Erhvervsministeriet.

Forrige artikel Tvangsægteskabet mellem miljø og fødevarer var skabt til møgsager Tvangsægteskabet mellem miljø og fødevarer var skabt til møgsager Næste artikel Boligministeren ansætter ny særlig rådgiver Boligministeren ansætter ny særlig rådgiver