Miljøsamråd om udflytning havde fokus på erhvervslivet

REDEGØRELSE: Onsdagens samråd om udflytningen af Miljøstyrelsen handlede især om problemer for erhvervslivet. Ministeren forsikrer, at hans tiltag vil afhjælpe sagsbehandlingstider på blandt andet affald. Det var en time om ekspertise, skrot, risiko og realisme kontra pessimisme. 

Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og miljøudvalgsformand Pia Adelsteen (DF) på samrådet onsdag, hvor syv partiers ordførere nåede at tage ordet.
Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og miljøudvalgsformand Pia Adelsteen (DF) på samrådet onsdag, hvor syv partiers ordførere nåede at tage ordet.
Morten Okkels

Det var det første samråd for den relativt nye miljøminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), der løb af stabelen i Miljø- og Fødevareudvalget onsdag eftermiddag. En række miljøordførere ville vide besked om Miljøstyrelsen i anledning af Altingets dækning af udfordringerne med at flytte styrelsen til Odense.

"Jeg blev meget bekymret, da jeg så Altingets artikel 3. maj, hvor Altinget har bedt om aktindsigt og fået udleveret en intern risikovurdering, som Miljøstyrelsen har brugt," sagde Christian Poll til motivation af samrådet.

"Det ene handler om sagsbehandlingstider. Det er især virksomheder ude i det ganske land, som vil opleve, at når de skal have godkendt et eller andet, vil der gå betydelig længere tid. Den anden del – min endnu større bekymring – er, at den meget store faglighed, som findes i Miljøstyrelsen, vil blive svækket i en lang overgangsperiode."

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00