Ny enhed i Beskæftigelses­ministeriet skal udtænke model for tidlig pension

PENSION: Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har nedsat en pensionsenhed, hvor syv personer har fået til opgave at udarbejde en model for en ret til tidligere pension for nedslidte.

En pensionsenhed bestående af syv embedsmænd skal udtænke en model, der skal sikre en ret til tidligere tilbagetrækning for nedslidte.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet til A4Nu.

”Der øremærkes simpelthen muskler til opgaven med at lave en model, som vi også må erkende ikke er en let opgave,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til A4Nu. 

Ministeren har derudover oprettet et såkaldt værksted, hvor embedsmænd fra Finansministeriet og Beskæftigelsesministeriet løbende skal hjælpe regeringen med ekspertviden.

Peter Hummelgaard understreger, at de faglige organisationer ligeledes skal sikres indflydelse på, hvordan en model skal se ud. Men ifølge ministeren har arbejdsmarkedets parter bedt regeringen om at ”respektere” de forestående overenskomstforhandlinger, og "det lytter vi selvfølgelig til," siger han.

DF: Økonomi risikerer at blive sat over rimelighed
I Dansk Folkeparti siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, at ”det er fint, at regeringen endelig går i gang med arbejdet”.

Men samtidig er han "en anelse skeptisk" over for Finansministeriets rolle i det såkaldte værksted. 

”Når Finansministeriet er inde over, kan jeg godt frygte, at det bliver en skrabet model, der tænker på økonomi, frem for hvad der er ret og rimeligt over for de nedslidte. Men lad os se, hvad de kommer med, og give det en chance. Vi ønsker ikke at være forudindtagede,” siger han til Altinget.

Men i regeringens støtteparti Radikale Venstre mener beskæftigelsesordfører Samira Nawa, at pengene kunne bruges langt mere fornuftigt.

”Det er ærgerligt, at man bruger ministeriernes kræfter og ressourcer på et problem, som vi er et flertal, der allerede har løst med aftalen om seniorpensionen. For eksempel er jeg meget ærgerlig over, at ministeren nøler på spørgsmålet om udenlandsk arbejdskraft," siger hun. 

Regeringen forventer at fremlægge og forhandle en konkret model i løbet af foråret.

Forrige artikel Forvaltningsekspert: Embedsværket har begået klare fejl i teledatasagen Forvaltningsekspert: Embedsværket har begået klare fejl i teledatasagen Næste artikel Peter Birch: Ny grøn regnemodel kan Peter Birch: Ny grøn regnemodel kan "starte en ny æra" i Finansministeriet