Om  
Finn Borch Andersen

Ny PET-chef udnævnt

Politidirektør Finn Borch Andersen, der har været konstitueret PET-chef siden juni, fortsætter i stillingen som chef for Politiets Efterretningstjeneste. 

Nikita Selvig

Efter indstilling fra justitsminister Søren Pind (V) har Dronningen udnævnt politidirektør Finn Borch Andersen til chef for Politiets Efterretningstjeneste. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse

”Finn Borch Andersen har et solidt kendskab til efterretningstjenestens særlige rolle og kommer med årelang erfaring fra politi og anklagemyndighed. Han har desuden været konstitueret i stillingen som PET-chef siden den 1. juni 2015. Finn Borch Andersen er efter min opfattelse den rette mand til at stå i spidsen for PET, som er en af Danmarks vigtigste myndigheder,” siger justitsminister Søren Pind om den nyudnævnte PET-chef.

53-årige Finn Borch Andersen blev konstitueret i stillingen efter, at daværende chef Jens Madsen forlod PET , umiddelbart før tidligere justitsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede en evaluering af politiets indsats under terrorangrebet i København.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00