Ny vicedirektør elsker engelsk fodbold

JOBSKIFTE: Altinget har bedt den kommende vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Niels C. Beier, om at færdiggøre fem spørgsmål.

Sine Riis Lund

Roskilde Festival er en årlig tilbagevendende begivenhed, som jeg sætter stor pris på. Det er godt at slappe af med.

Niels C. Beier
Kommende vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Fakta
Om Niels C. Beier
  • Kommer fra en stilling i Nationalbanken, hvor han arbejdede med makroøkonomiske og finansielle forhold. Havde desuden administrative ledelsesopgaver.
  • Var i perioden 2012-2014 chef for Produktivitetskommissionens sekretariat, hvor han havde orlov fra sin stilling i Nationalbanken. Kommissionen havde til opgave at komme med konkrete ideer til, hvordan produktiviteten i Danmark styrkes.
  • Er uddannet cand. oecon og har en ph.d. i økonomi fra Aarhus Universitet. Han har en mastergrad fra London School of Economics og en lederuddannelse fra Henley Business School. 

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Til november tiltræder Niels C. Beier som vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Han har i en årrække arbejdet i Nationalbanken med makroøkonomiske og finansielle forhold og derudover haft administrative ledelsesopgaver.

I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen får han ansvaret for lovforberedende arbejde, policy, forbrugerklager, offentlig konkurrence, kommunikation, Forsyningssekretariatet og Stormrådets sekretariat.

Altinget har stillet ham fem spørgsmål i anledning af jobskiftet:

Jeg forlader Nationalbanken efter cirka 14 år, fordi…
… jeg i to år havde orlov fra Nationalbanken for at være chef for Produktivitetskommissionens sekretariat. Her fik jeg øjnene op for det emne, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sidder med. Velfungerende markeder er et super vigtigt emne. Det vil jeg gerne være en del af.

Og så også på grund af huset og menneskene dér. De gange, jeg har haft kontakt med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i min tid i Produktivitetskommissionen, har jeg mødt rigtig dygtige mennesker. Og så er det klart, at det at træde ind i en ledelsesgruppe, der virker rigtig dynamisk, det vil jeg også gerne være med til. Så efter 14 år i Nationalbanken tænkte jeg, at det er jeg klar til.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00