Personaleflugt bombe under ny brigade

FASTHOLDELSE: Hæren har svært ved at holde på sine unge soldater. Det påvirker erfaringsniveauet og kan i sidste ende udfordre Hærens evne til at opstille den brigade, som man i øjeblikket indkøber materiel for milliarder af kroner til. 

Forsvaret modtager i disse år masser af nyt militært isenkram. Blandt andet mere end 300 pansrede mandskabsvogne, nye artillerikanoner, nye patruljekøretøjer og nye opgraderede kampvogne til Hæren. Til gengæld er det særdeles svært for Forsvaret at skaffe og fastholde det nødvendige personel til at betjene udstyret.

Det er blandt andet tilfældet i flere af de enheder, som skal indgå i den 4.000 mand store brigade, som Forsvaret senest om tre år skal være i stand til at opstille og udsende til krigs- og konfliktzoner. 

Forsvinder igen
Et af de steder, hvor man er hårdt mærket af problemerne med rekruttering og fastholdelse, er på Oksbøl Kaserne i Vestjylland hos Danske Artilleriregiment, som skal indgå i brigaden. Regimentet begynder i år at modtage Forsvarets nye artillerikanoner − i fagsproget kaldet pjecer − til erstatning for de nuværende mere end 50 år gamle pjecer.

Login