PET advarer: Spioner har fået større appetit på danske embedsmænd

Fremmede efterretningstjenester går på jagt efter oplysninger i flere ministerier end tidligere, fortæller kontraspionagechef i PET, Anders Henriksen. Han opfordrer særligt ministerier, der er uvante med spionage, til at være mere på vagt.

Anders Henriksen er afdelingschef i PET's kontraspionageafdeling. Tidligere har han arbejdet ved Københavns Universitet og ved Dansk Institut for Militære Studier. Anders Henriksen er professor i folkeret.
Anders Henriksen er afdelingschef i PET's kontraspionageafdeling. Tidligere har han arbejdet ved Københavns Universitet og ved Dansk Institut for Militære Studier. Anders Henriksen er professor i folkeret.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis Lund

For de fleste af os er hemmelige agenter og spionage lig med en god aften i sofaen foran fjernsynet.

Men Politiets Efterretningstjeneste (PET) advarer nu om, at spionage fra fremmede stater er en reel trussel for ansatte på tværs af centraladministrationen.

“Det er ikke bare en vurdering, vi har. Vi kan se i vores konkrete operationer, at der er en interesse for oplysninger i visse ministerier,” siger Anders Henriksen, der er afdelingschef for Kontraspionage hos PET.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00