Politisk skepsis overfor tildeling af bonusser

LØNFORHANDLING: LA og EL undrer sig over fremgangsmåden for engangsvederlag til departementschefer, mens V ikke vil blande sig. Finansministeren ser gerne på, om metoderne bag fastsættelserne er de mest hensigtsmæssige.

Sine Riis Lund

I teorien kunne det godt fungere, som det er nu, men når for eksempel Justitsministeriets departementschef får bonus nogle år, hvor det er gået rigtig dårligt i Justitsministeriet, så er der noget galt.

Ole Birk Olesen
Finansordfører, Liberal Alliance

Resultatløn til departementschefer er drevet for meget af selvindflydelse og giver for lidt incitament til bedre ledelse. Sådan lød det i sidste uge fra to professorer i ledelse i en artikel på Altinget.

Finansordfører for Liberal Alliance, Ole Birk Olesen, er generelt positiv over for resultatløn i den offentlige sektor. Han ser gerne, at der er mulighed for at belønne dem, der gør en bedre eller større indsats end gennemsnittet. Han er derimod skeptisk over for den praktiske udførelse af engangsvederlag over for departementschefer.

“I teorien kunne det godt fungere, som det er nu, men når for eksempel Justitsministeriets departementschef får bonus nogle år, hvor det er gået rigtig dårligt i Justitsministeriet, så er der noget galt,” siger Ole Birk Olesen.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00