Professor: Åremål er en karrieremæssig tilskyndelse til at levere et godt stykke arbejde

INTERVIEW: Ledere skal åremålsansætte for at sætte de rigtige hold omkring sig og for at holde den ansatte ansvarlig for sin performance, siger professor Lotte Bøgh Andersen.

Professor Lotte Bøgh Andersen ser flere fordele ved at ansætte chefer på åremål. Men kun brugt rigtigt, da det ellers risikerer at være "spild af offentlige kroner". 
Professor Lotte Bøgh Andersen ser flere fordele ved at ansætte chefer på åremål. Men kun brugt rigtigt, da det ellers risikerer at være "spild af offentlige kroner". Foto: VIVE
Sine Riis Lund

Det dur kun, hvis man er dygtig til at se på hele deres performance og ikke zoomer utroligt snævert ind på nogle få kvantitative, firkantede målsætninger.

Lotte Bøgh Andersen
Professor, Aarhus Universitet

Hvis udviklingen er udtryk for, og nu siger jeg det bare helt direkte, at åremålsansættelserne bliver en skjult lønforhøjelse, som ikke har nogen reel effekt, så er det en problematisk praksis.

Lotte Bøgh Andersen
Professor, Aarhus Universitet

Der er to gode grunde til, at stadig flere topchefer i centraladministrationen er åremålsansatte.

Det handler for det første om hele tiden at have det rigtige hold til at løse de politisk udstukne retningslinjer, og for det andet om at tilskynde cheferne til hele tiden at gøre deres bedste.

Det fortæller Lotte Bøgh Andersen, professor ved Aarhus Universitet, der blandt andet forsker i forvaltning og ledelse.

0:000:00