Regeringen ønsker kattelem for at kunne fravige danske regler i Kosovo-fængsel

Lovforslaget for leje af fængselspladser i Kosovo bekymrer flere organisationer, da justitsministeren kan lave fravigelser fra dansk lovgivning. Det kan risikere at gå på kompromis med menneskerettighederne, mener de.

I et nyt lovforslag lægger regeringen op til, at Danmark skal leje 300 fængselspladser i Kosovo, hvor udvisningsdømte udlændinge skal afsone.
I et nyt lovforslag lægger regeringen op til, at Danmark skal leje 300 fængselspladser i Kosovo, hvor udvisningsdømte udlændinge skal afsone.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Hvis 300 udvisningsdømte udlændinge skal afsone deres straf i et fængsel i Kosovo, kan det potentielt blive med en lavere standard end i et dansk fængsel.

Står det til regeringen, skal en række indsatte snart have deres daglige gang i et fængsel i Kosovo, hvor Danmark vil leje fængselspladser.

Og her vil både justitsministeren og sundhedsministeren have mulighed for at lave fravigelser fra danske regler “i det omfang, det er nødvendigt for fuldbyrdelse af fængselsstraf".

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024