S finder vikar for Henrik Sass Larsen som statsrevisor

NAVNE: Flemming Møller Mortensen (S) vil på ubestemt tid fungere som statsrevisor, mens Henrik Sass Larsen er sygemeldt.

Socialdemokratiets medlem af statsrevisorerne har siden 5. august heddet Flemming Møller Mortensen.

Her trådte han ind som stedfortræder for Henrik Sass Larsen, der i juni meddelte, at han sygemelder sig fra Folketinget og dermed heller ikke har kunnet passe jobbet som statsrevisor.

Flemming Møller Mortensen, der også er ny gruppeformand for Socialdemokratiet, fungerer som stedfortræder på ubestemt tid.

Den nye statsrevisor har været folketingsmedlem siden 2007, og han har blandt andet fungeret som sundhedsordfører tidligere.

Henrik Sass Larsen har fungeret som statsrevisor siden januar 2017, og det var oprindeligt Dan Jørgensen, der var hans stedfortræder. Dan Jørgensen er blevet ny klima-, energi- og forsyningsminister, og da jobbet som minister og statsrevisor er to uforenelige størrelser, har Socialdemokratiet i stedet udpeget Flemming Møller Mortensen til posten. 

Stillingen som statsrevisor er normeret til en halvtidsstilling, og lønnen udgør cirka 300.000 kroner om året.

De seks statsrevisorer er: 

Henrik Thorup (DF), formand
Klaus Frandsen (R), næstformand
Villum Christensen (LA)
Frank Aaen (EL)
Britt Bager (V)
Flemming Møller Mortensen (S), stedfortræder for Henrik Sass Larsen.

Forrige artikel Karrierekomet vender hjem: Finansminister får ny departementschef Karrierekomet vender hjem: Finansminister får ny departementschef Næste artikel De folkevalgtes nye formand kalder sig ”kedelig”, men ved, hvad han vil: Et åbent Folketing – måske med puslerum – og farvel til Pia Kjærsgaards prestigeprojekt De folkevalgtes nye formand kalder sig ”kedelig”, men ved, hvad han vil: Et åbent Folketing – måske med puslerum – og farvel til Pia Kjærsgaards prestigeprojekt