S revser gentagne aflysninger af besparelser på Arbejdstilsynet

FINANSLOV: Arbejdstilsynet undgik igen en bebudet besparelse på finansloven. S kalder det en ynkelig, tilbagevendende begivenhed. Udmeldingen kommer forud for de kommende forhandlinger om fremtidens bevillinger til Arbejdstilsynet.

Sagen kort:
Regeringen havde i sit finanslovsudspil lagt op til en besparelse på Arbejdstilsynet på 13 millioner. Den planlagte besparelse blev dog annulleret efter krav fra DF. Det er andet år i træk, at en planlagt besparelse rulles tilbage, og det er faldet Socialdemokratiet, der kalder udviklingen ynkelig, for brystet. Udmeldingen kommer som optakt til, at en stor aftale om arbejdsmiljø skal forhandles på plads, hvor en fast grundbevilling til Arbejdstilsynet bliver et af de helt store slagsmål.

Hvad er Socialdemokratiet utilfreds med?
Arbejdsmiljøordfører Lennart Damsbo-Andersen (S) er utilfreds med, at regeringen og DF ikke prioriterer en større grundbevilling til Arbejdstilsynet. Han betegner det som ynkeligt, at regeringen to år i træk har lagt op til en besparelse, som efterfølgende er blevet annulleret.

"Jeg er skuffet over, at man lægger op til at lave en besparelse samtidig med, at vi sidder i en forligskreds om arbejdsmiljø og skal til at snakke om, hvordan hele arbejdsmiljøindsatsen skal være i fremtiden," siger Lennart Damsbo-Andersen.

Login