Sådan endte tidligere undersøgelser af politiske skandaler

SKATTESAGEN: En toppolitiker er ikke nødvendigvis færdig i politik, selv om han får hård kritik af en kommissionsundersøgelse. Både Anders Fogh (V), Svend Auken (S) og Ole Stavad (S) kom stærkt tilbage.
Jørgen Skadhede

Det særlige ved denne sag er, at man her også får hele spindoktor-spøgelset blandet ind i sagen. Det er er med til at gøre den endnu mere kulørt.

Jørgen Grønnegård Christensen
Professor i offentlig forvaltning
Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) kan se frem til en lang kommissionsundersøgelse af sin embedsførelse i den såkaldte skattesag.

Han er under anklage for at have udøvet politisk pres på SKAT København for at nå frem til en afgørelse af Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag, der ikke var til den nye statsministers fordel.

Sagen er allerede blevet stemplet som den største politiske skandale siden tamil-sagen. Men den hårdt pressede Troels Lund Poulsen, der nu har taget orlov fra Folketinget for at færdiggøre sine historiestudier, kan måske finde håb i netop historiebøgerne.

Sjældent at nogen kan drages til ansvar
For ser man i dem, er det kun i forbindelse med netop tamil-sagen, at en kommissionsundersøgelse er endt med en rigsretssag mod en minister.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00