Sophie Løhdes pressechef stopper: Vil væk fra Slotsholmen

JOBSKIFTE: Kristian Wederkinck Olesen har sagt sin stilling som pressechef i Finansministeriet op. Han vil væk fra Slotsholmen og starter 1. februar som kommunikationschef i By og Havn.

Efter et år på posten har pressechefen i innovationsminister Sophie Løhdes (V) ministerium sagt op.

37-årige Kristian Wederkinck Olesen skal i stedet være pressechef i By og Havn.

”Nu har jeg været i politik i rigtig mange år som rådgiver og pressechef og har lyst til at prøve noget nyt – og komme lidt væk fra Slotsholmen,” siger han om jobskiftet.

By og Havn står for udviklingen af København Havn og Ørestad, og det passer Kristian Wederkinck Olesen godt.

”Stillingen er super spændende. København som by, og den udvikling den gennemgår i øjeblikket, er sindssyg interessant. Så da jeg så stillingen, tænkte jeg, at det skal prøves,” fortæller han.

Selvom Kristian Wederkinck Olesen glæder sig til sit nye job, har stillingen i Finansministeriet nået at gøre indtryk.

”Finansministeriet er et af de mest inspirerende steder at arbejde, med de dygtigste mennesker og de bedste styrelser. Folk i Finansministeriet er virkelig dygtige til det, de laver, og det er bare inspirerende at gå på arbejde et sted, hvor folk er så meget inde i stoffet. Det kommer jeg i høj grad til at savne.”

Var Messerschmidts rådgiver
Kristian Wederkinck Olesen var Morten Messerschmidts (DF) nærmeste rådgiver igennem seks år, indtil han i januar 2017 meddelte, at han skiftede til det nyoprettede ministerium.

”Det tiltaler mig, at det er nyt ministerium, som skal bygges op fra bunden, og så skal man nå ud over rampen på x antal måneder,” sagde han dengang til Altinget.

Men fornøjelsen varede altså ikke længe.

Han stod som rådgiver for Messerschmidt i spidsen for DF’erens valgkamp i 2014 og kampagnen ved afstemningen om det danske retsforbehold i 2015.

Han har tidligere været ansat som presseansvarlig i Klimakonsortiet og er uddannet cand.mag i retorik fra Københavns Universitet i 2005.

Kristian Wederkinck Olesen er født 30. april 1980 i Espergærde.

Forrige artikel Dokumentation: Læs eller se hele Løkkes nytårstale Dokumentation: Læs eller se hele Løkkes nytårstale Næste artikel Mercado får midlertidig særlig rådgiver Mercado får midlertidig særlig rådgiver