Staten gør oprør mod myriader af mål

STYRING: Der skal luges ud i overflodet af mål indenfor det offentlige, lød et væsentligt budskab på en konference om økonomistyring. Finansministeriet har netop udgivet en publikation, der anbefaler få klare mål i resultatkontrakter.

Sine Riis Lund

I min verden skal vi sætte relativt få, men centrale mål, så de trækker i samme retning, og så kan det godt være, at det ikke altid bliver helt dækkende.

Sophus Garfiel
Departementschef, Økonomi- og Indenrigsministeriet

Skriveborde med stakke af papirer fyldt med mål og målsætninger. Sådan er virkeligheden mange steder i dag i det offentlige. Målene er nu så mange, at de tit helt mister deres formål. Sådan lyder det fra flere oplægsholdere, da omkring 150 ledere mødes til StyringsAgenda 2014 arrangeret af Djøf, Deloitte og Nordisk Administrativt Forbund.

“Vi har brug for at tage et opgør med de virkelig, virkelig mange mål,” siger departementschef Sophus Garfiel fra Økonomi- og Indenrigsministeriet og uddyber sin pointe:

“I min verden skal vi sætte relativt få, men centrale mål, så de trækker i samme retning, og så kan det godt være, at det ikke altid bliver helt dækkende.”

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00