Sundhedsministeren opruster sit beredskab mod corona

ORGANISATION: Sundheds- og Ældreministeriet opretter ny afdeling, der skal beskæftige sig med større akutte sundhedskriser og epidemier som corona. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) opretter en ny afdeling i sit departement, der får beredskab og smitsomme sygdomme som centrale fokusområder.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) opretter en ny afdeling i sit departement, der får beredskab og smitsomme sygdomme som centrale fokusområder.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Både USA og Europa har været præget af, at det har taget rigtig lang tid at få testkapaciteten op at stå, men også at komme i gang med smitteopsporing. Så jeg vil gætte på, at det er det, man er ved at tage ved lære af i ministeriet.

Lars Thorup Larsen
Lektor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Magnus Heunicke øger ekspertisen inden for coronavirus og andre smitsomme sygdomme i sin nærmeste stab.

Sundhedsministerens departement er ved at ansætte tre kontorchefer til en ny afdeling, der blandt andet skal holde et vågent øje med coronavirussen.

“De næste par år vil håndtering og opfølgning på Covid-19 komme til at fylde meget i ministeriet - særligt i den nye afdeling for sygehuse, beredskab og smitsomme sygdomme,” skriver departementet i et stillingsopslag.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00