Om  
Thea Utoft Høj Jensen

Thea Utoft Høj Jensen er blandt Bruxelles' mest indflydelsesrige personer

Det amerikanske medieselskab Politico har udpeget den danske Thea Utoft Høj Jensen som en af Bruxelles' top 40 mest indflydelsesrige personer. Hun er administrerende direktør i Public Affairs-bureauet FTI Consutlings hovedsæde i Bruxelles.

Thea Utoft Høj Jensen bliver kaldt den 16. mest indflydelsesrige person i Bruxelles af medieselskabet Politico.
Thea Utoft Høj Jensen bliver kaldt den 16. mest indflydelsesrige person i Bruxelles af medieselskabet Politico.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Thea Utoft Høj Jensen navn ringer måske ikke mangler klokker i dansk politik.

Men det burde det gøre, hvis man spørger det amerikanske medieselskab Politico, som fredag udgav deres liste over Bruxelles' top 40 mest indflydelsesrige personer.

Nummer 16 på listen er nemlig den danske Thea Utoft Høj Jensen, som er administrerende direktør i Public Affairs-bureauet FTI Consutlings hovedsæde i Bruxelles.

"Høj Jensen gik fra at være Danmarks pengemaestro til superlobbyist for omkring fire år siden og udnyttede sine dybe forbindelser og endnu dybere viden om finansielle servicespørgsmål i en af ​​Bruxelles største konsulentvirksomheder," skriver Politico og uddyber:

"Som diplomat skilte hun sig ud for sit greb om politik, samt for sine initiativer til bekæmpelse af pegehvidvaskning og andre økonomiske sager – såvel som for sin work-hard/play-hard stil, hvor hun sludrede med kontakter til langt ud på natten over cocktails."

Listen har til formål at kortlægge hvilke personer i Bruxelles, der er magtudøvende og dagsordensættende og indbefatter "embedsmænd, erhvervpersoner, lobbyister, kampagnefolk og politiske hjerner".

Høj Jensen placeres lige mellem Sylvain Giraud, leder for generaldirektoratet for sundhed og fødevaresikkerhed, og Mike Morrissey, præsident i European Society of Association Executives og administerene direktør i European Cancer Organisation.

Thea Utoft Høj Jensen er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og har tidligere erfaring som både specialkonsulent i Finanstilsynet samt som særlig rådgiver i Erhvervsstyrelsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thea Utoft Høj Jensen

Adm. direktør og leder af financielle ydelser i Bruxelles, FTI Consulting
Cand.jur.

0:000:00