Topministerier har på et år mistet op mod hver tredje medarbejder

Statsministeriet og Justitsministeriet har det seneste år fået udskiftet 30 og 32 procent af deres ansatte, men også i landets øvrige departementer er der mange fratrædelser. Bekymrende, mener Djøf og Akademikerne.

Justitsministeriet og Statsministeriet topper listen over departementer med de største udskiftninger af ansatte. Begge ministerier fortæller, at det skyldes praksisser med rokeringer. Her præsenterer statsminister Mette Frederiksen i år sin nye justitsminister Mattias Tesfaye. 
Justitsministeriet og Statsministeriet topper listen over departementer med de største udskiftninger af ansatte. Begge ministerier fortæller, at det skyldes praksisser med rokeringer. Her præsenterer statsminister Mette Frederiksen i år sin nye justitsminister Mattias Tesfaye. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Mens Statsministeriet og Justitsministeriet har været midtpunkt i dramatiske diskussioner om landsforræderi, efterretningsvæsen og en grundlovsstridig beslutning om at aflive alle landets mink, så er der sket markante udskiftninger blandt de ansatte.

Statsministeriet og Justitsministeriets departement har fra 1. kvartal 2021 til 1. kvartal 2022 sagt farvel til henholdsvis 30 og 32 procent af deres ansatte.

Men også Miljøministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet, samt Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet havde i samme periode en personaleomsætning på mellem 28 og 29 procent, viser en aktindsigt fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00