Trivselsmåling viser, at ni ud af ti er glade for at arbejde i Statsministeriet

Tonen og ledelsesstilen i Statsministeriet har været genstand for stor debat, men en arbejdspladsvurdering fra januar viser, at de ansatte trives i stor stil. Medarbejderne er dog udfordret af arbejdspres.

Departementschef Barbara Bertelsen og statsminister Mette Frederiksen har begge været genstand for debat om deres ledelsesstil.
Departementschef Barbara Bertelsen og statsminister Mette Frederiksen har begge været genstand for debat om deres ledelsesstil.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Statsministeriet kædes i den offentlige debat jævnligt sammen med en hård og kontrollerende ledelsesstil, men nu viser en trivselsmåling fra januar, at de ansatte er glade, når de går på arbejde om morgenen.

Samtidig er mere end ni ud af ti enige i, at de trives godt, og at de føler sig som en del af et fællesskab.

“Når jeg helt generelt kigger på Statsministeriets APV, så vidner det langt hen ad vejen om en arbejdsplads, som er professionel, hvor medarbejderne virkelig brænder for deres arbejde, og hvor de ser sig selv som en del af et vigtigt og stærkt fællesskab,” siger lektor og ph.d. Peter Hagedorn-Rasmussen fra RUC, der i godt 25 år har undervist og forsket i arbejdsliv.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00