Udenrigsministeriet henter ansattes familier hjem i flere lande

CORONAVIRUS: Særligt familier til ansatte i lande med svage hospitalsvæsener får lige nu tilbud fra Udenrigsministeriet om at rejse hjem til Danmark. 

Erik Brøgger Rasmussen fortæller, at ansatte på ambassader som udgangspunkt ikke hentes hjem, men at man har screenet medarbejderne for blandt andet astma og bronkitis.
Erik Brøgger Rasmussen fortæller, at ansatte på ambassader som udgangspunkt ikke hentes hjem, men at man har screenet medarbejderne for blandt andet astma og bronkitis.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Da det kørte på sit højeste i Kina, hev vi familier ud, fordi skolerne lukkede, og børnene ikke kunne få undervisning. Nu er situationen herhjemme anderledes, så derfor kigger vi nu særligt mod lande med svage hospitalssystemer.

Erik Brøgger Rasmussen
Direktør for organisation og borgerservice, Udenrigsministeriet

Vi har sikret os, at vi har et beredskab i baghånden, hvis det skulle blive nødvendigt at evakuere medarbejdere fra lande, hvor der ikke længere er flyforbindelser.

Erik Brøgger Rasmussen
Direktør for organisation og borgerservice, Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet henter ikke blot turister hjem verden over i disse uger. Ministeriet har også blikket rettet mod særligt familierne til de ansatte på ambassaderne. 

“Vi evakuerer ikke vores udsendte og deres familier som sådan. Men vi tilbyder hjemrejse nogle steder, og vi har ekstra fokus på de lande, hvor vi ved, at sundhedsforholdene er svære, og man i forvejen skal være påpasselig,” siger Erik Brøgger Rasmussen, direktør for organisation og borgerservice. 

Lige nu omfatter det særligt lande i Afrika og andre steder med svage sundhedssystemer.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00