Ugens embedsmand: Jesper Kaas Schmidt måtte smide alt, da kommunen pludselig stod over for miljøkatastrofen

Hvad gør man som kommunaldirektør i Randers, når Nordic Waste-skandalen bryder ud? Det dilemma stod Jesper Kaas Schmidt med, da hvert minut gjaldt, og telefonen glødede. I kaosset har han fundet støtte fra embedsværk og privatpersoner.

"Jeg har oplevet, at private entreprenører har smidt, hvad de stod med, og bare kom for at kæmpe med os mod jordmasserne. På den måde er der også en positiv oplevelse i, at engagementet og viljen til at bistå har været helt ekstraordinær," fortæller Jesper Kaas Schmidt.
"Jeg har oplevet, at private entreprenører har smidt, hvad de stod med, og bare kom for at kæmpe med os mod jordmasserne. På den måde er der også en positiv oplevelse i, at engagementet og viljen til at bistå har været helt ekstraordinær," fortæller Jesper Kaas Schmidt.Foto: Randers Kommune
Johan Auken Alstrup

Hvad var din første reaktion som kommunal embedsmand, da du blev introduceret for jordskredet fra Nordic Waste?

Min første reaktion var, at det var voldsomt og overvældende. Det var også chokerende, at vi pludselig stod med hele opgaven at afværge en miljøkatastrofe. Virksomheden forlod stedet efter et møde, der netop var blevet afholdt, og vi måtte overtage opgaven fra det ene minut til det næste.

Blå bog

Jesper Kaas Schmidt (født 1965 i Hanstholm)

Karriere:

  • 2017 - nu: Kommunaldirektør, Randers Kommune
  • 2007 - 2017: Kommunaldirektør, Norddjurs Kommune
  • 2006-2007: Kommunaldirektør, Hinnerup Kommune

Uddannelse:

  • cand.scient.pol (Aarhus Universitet, 1990)

Kilde: LinkedIn

Som menneske reagerer jeg ved at skride til handling, kalde på de rette kompetencer og sammen lægge en første slagplan for at håndtere situationen. Det gik ret hurtigt op for mig, at her var tale om en akut krise, hvor ledelsesopgaven ville blive kæmpestor.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00