Ugens embedsmand: Laila Lindemark vil sikre et effektivt og stabilt retssystem

Domstolsstyrelsens chef for Jura og Forretning arbejder med grundindstillingen, at erfaringen fra i dag gør, at hun kan gøre det lidt bedre i morgen. Hun oplever, at styrelsens uafhængighed giver kortere vej til at føre strategier og handleplaner ud i livet.

Retssystemet skal udvikle sig med tiden. Jeg forsøger at have øje for, hvor der er eller kan skabes muligheder og udnytte dem med det formål at skabe værdi på en ny måde, lyder det fra Laila Lindemark.
Retssystemet skal udvikle sig med tiden. Jeg forsøger at have øje for, hvor der er eller kan skabes muligheder og udnytte dem med det formål at skabe værdi på en ny måde, lyder det fra Laila Lindemark.Foto: Laila Lindemark
Simon Engell Kjøller

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Min opgave er sammen med den øvrige ledelse at have fokus på at sikre, at der er de nødvendige ressourcer, forholde mig til leverancer og risici, prioritere og rydde knaster af vejen, så vi får fremdrift og kvalitet.

Vi har flere store igangværende it- og udviklingsprojekter i gang, som for eksempel udvikling af nye it-løsninger til alle straffe- og skiftesager og den nye Domsdatabase.

Dialog og samarbejde med domstolenes mange professionelle brugere, herunder myndigheder, inden for de forskellige retsområder, juridisk rådgivning og lovforberedende arbejde er en meget vigtig del af mit og min enheds arbejde. Jeg bruger også en stor del af min tid på at sikre en stabil og effektiv drift i min enhed og udvikle mine medarbejdere.

Hvad driver dig i dit arbejdsliv?

Jeg er drevet af at skabe resultater af høj kvalitet. Min grundindstilling til arbejdet er, at vi med den erfaring vi har i dag kan gøre det lidt bedre i morgen. Retssystemet og den offentlige sektor som helhed skal være effektiv og skal forvaltes professionelt. Retssystemet skal også udvikle sig med tiden. Jeg forsøger derfor at have øje for, hvor der er eller kan skabes muligheder og udnytte dem med det formål at skabe værdi på en ny måde.

Blå bog

Laila Lindemark, født 1973

Uddannet cand.jur. (Københavns Uni. 2000)

2016 - nu: Chef for Jura og Forretning, Domstolsstyrelsen

2012 - 2016: Senioranklager, Rigsadvokaten

2012: Juridisk rådgiver, Rigspolitiet

2008 - 2012: Advokat, Dansk Industri

2006 - 2008: Politifuldmægtig, Politiets Efterretningstjeneste

Kilde: LinkedIn

Hvordan adskiller Domstolsstyrelsen sig fra dine tidligere arbejdspladser?

Domstolsstyrelsen er en uafhængig styrelse, der ledes af en bestyrelse og en direktør. Den politiske uafhængighed giver efter min vurdering et lidt større råderum og kortere vej til at føre de strategier og handleplaner, som vi har besluttet, ud i livet.

Organisatorisk er der helt grundlæggende forskelle mellem arbejdspladserne. Politiet er et korps og også i anklagemyndigheden er der en stor fællesskabsfølelse. Politiet og anklagemyndigheden har en governancemodel med tydelig instruktionsbeføjelse hos rigsadvokaten, rigspolitichefen og politidirektørerne.

Danmarks Domstole består som organisation af 32 uafhængige retter med uafhængige dommere, nogle uafhængige nævn og Domstolsstyrelsen. Det vanskeliggør governance i organisationen som helhed og udfordrer den organisatoriske beslutningskraft.

Hvordan kobler du af i en travl hverdag?

Den sparsomme fritid jeg har i et travlt og spændende arbejdsliv bruger jeg sammen med familie og venner eller til at træne. Det giver mig energi at træne enten selv eller i selskab med familie eller venner.

Senest har jeg siden foråret forsøgt at lære at spille tennis. Jeg prioriterer også mine børns og mands sportsaktiviteter og deltager ivrigt fra sidelinjen i kampe og til stævner med positive kampråb. Min vennekreds er underholdende, inspirerende og livsbekræftende og er mit ”drug” i livet.

Ugens embedsmand

Hver uge møder Altinget Embedsværk én af landets embedsmænd.

Vi undersøger, hvem der gemmer sig bag hæve-sænke-bordene og de folkevalgte politikere i centraladministrationens styrelser, ministerier og departementer.

Hvad drømmer de om? Hvordan ser de på embedsværket? Og hvordan kobler de af i en travl hverdag?  

Kender du én, der skal være ugens embedsmand? Så send en mail til [email protected]

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00