Ulla Tørnæs får ny særlig rådgiver

SPINNYT: Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) ansætter Steffen Thorøe som ny særlig rådgiver. Nuværende særlige rådgiver Marianne Lynghøj Pedersen skal være rådgiver hos Ulveman & Børsting.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) skal have ny spindoktor.

Det bliver Steffen Thorøe, nuværende seniorrådgiver hos Finans Danmark, der allerede 1. september overtager posten som særlig rådgiver for udviklingsministeren. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Steffen Thorøe har kun nået at være i sin nuværende stilling hos Finans Danmark siden 1. juni. Han kom dertil fra en stilling som EU-konsulent hos Landbrug & Fødevarer i Bruxelles.

Det er ikke første gang, Steffen Thorøe skal være rådgiver for Ulla Tørnæs. Det har han også været fra 2010 til 2012, da hun var folketingsmedlem for Venstre. Han har ligeledes være politisk assistent for europaparlamentariker Jens Rohde, før han skiftede fra Venstre til Radikale.

Steffen Thorøe erstatter Marianne Lynghøj Pedersen som særlig rådgiver for udviklingsministeren. Marianne Lynghøj Pedersen forlader nemlig Udenrigsministeriet for at blive rådgiver i kommunikationsbureauet Ulvemann & Børsting, og direktør Michael Ulveman glæder sig over at få hende med på holdet. 

"Marianne har det, vi søger, når vi skal ansætte nye. Hun er ung, men har allerede været en årrække i maskinrummet i Folketinget, EU og ministerierne – herunder rådgivet på ministerniveau. Den kombination af erfaring og kompetencer har de færreste," siger Michael Ulveman i en pressemeddelelse. 

29-årige Marianne Lynghøj Pedersen blev i første omgang ansat som særlig rådgiver for Ulla Tørnæs, da Tørnæs blev hentet hjem fra sin post som europaparlamentsmedlem i Bruxelles for at blive uddannelses- og forskningsminister i marts 2016. Siden fulgte Marianne Lynghøj Pedersen med over i Udenrigsministeriet, da Ulla Tørnæs fik posten som udviklingsminister.

"Jeg er stolt over at blive en del af holdet hos Ulveman & Børsting. De seneste år har givet mig en stor faglig ballast og personlig udvikling – fra Christiansborg til Bruxelles og til regeringsarbejdet. Derfor ser jeg nu frem til at bruge mine kompetencer til at bidrage med viden om både europæiske og danske problemstillinger i samarbejde med dansk erhvervsliv," siger Marianne Lynghøj Pedersen.

,

Forrige artikel Özlem Cekic: Jeg har mistet tilliden til Christiansborg Özlem Cekic: Jeg har mistet tilliden til Christiansborg Næste artikel Sverige flytter syv styrelser ud: Opgør med indspist embedskultur Sverige flytter syv styrelser ud: Opgør med indspist embedskultur