Undersøgelse: Hver femte offentlige chef har oplevet et politisk pres for at ændre eller undlade en faglig vurdering

Et stort mindretal af de offentlige chefer har oplevet politisk pres og disrespekt for faglig ekspertise. Oplevelserne forringer jobtilfredsheden. Det viser en rundspørge, som Djøf har lavet i samarbejde med flere ledelseseksperter. 

Ny undersøgelse viser, hvor vigtigt det er at have et ledelsesrum. Hvis offentlige chefer ikke oplever det, så er der langt flere, der overvejer at skifte job, siger Hanne Fugl Eskjær, formand for offentlige chefer i Djøf.
Ny undersøgelse viser, hvor vigtigt det er at have et ledelsesrum. Hvis offentlige chefer ikke oplever det, så er der langt flere, der overvejer at skifte job, siger Hanne Fugl Eskjær, formand for offentlige chefer i Djøf.Foto: Djøf
Sine Riis Lund

Hver femte offentlige chef har oplevet et politisk pres for at ændre eller undlade en faglig vurdering i et oplæg eller møde.

Hver sjette, 16 procent, har ændret noget på baggrund af et oplevet politisk pres.

Det er blot et par af resultaterne i en rundspørge blandt mere end 1.000 offentlige chefer i Djøf, som den faglige organisation har foretaget i samarbejde med flere ledelsesforskere fra Aarhus og Syddansk Universitet.

0:000:00