Wammen kom med et “nybrud” for dagpengemodel, men afviste behov for mere åbenhed om finanspolitiske planer

Finansminister Nicolai Wammen anerkendte på et samråd ikke kritik af manglende åbenhed om regeringens finanspolitiske planer. Til gengæld lovede han fuld indsigt i beregninger bag dagpengemodellen, når den er opdateret. 

Finansminister Nicolai Wammen (S) var kaldt i samråd for at forholde sig til kritik af, at regeringens manglende åbenhed om finanspolitiske planer skader den offentlige debat og demokratiet. 
Finansminister Nicolai Wammen (S) var kaldt i samråd for at forholde sig til kritik af, at regeringens manglende åbenhed om finanspolitiske planer skader den offentlige debat og demokratiet. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er et problem for den offentlige debat og demokratiet, når regeringen ikke giver fuld åbenhed om finansieringen i sine langsigtede økonomiske planer.

Denne kritik var afsættet for et samråd i sidste uge, hvor SF spurgte finansminister Nicolai Wammen (S) ind til rammerne for de politiske diskussioner om dansk økonomi.

“Rammerne for, at vi som Folketingets partier kan komme velforberedte til de diskussioner, vi skal have med regeringen, og at regeringen ikke holder på kortene, sådan at det kun er dem, der kan overskue den samlede økonomi i Danmark,” forklarede Sigurd Agersnap, der blandt andet er iværksætter- og skatteordfører for SF.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00