Debat

Energistyrelsen til Pernille Weiss: Udligningsordningen har været grundigt vurderet

Energistyrelsen fastholder, at en videreførelse af PSO-ordningen ville kunne udgøre statsstøtte, skriver Claus Peter Hansen. 

Det er Energistyrelsens vurdering, at Kommissionens udkast til nye retningslinjer for statsstøtte til klima, miljøbeskyttelse og energi, ikke udvider mulighederne for at få godkendt statsstøtte til elinfrastruktur, skriver Claus Peter Hansen. 
Det er Energistyrelsens vurdering, at Kommissionens udkast til nye retningslinjer for statsstøtte til klima, miljøbeskyttelse og energi, ikke udvider mulighederne for at få godkendt statsstøtte til elinfrastruktur, skriver Claus Peter Hansen. 
Claus Peter Hansen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I et debatindlæg bragt tirsdag på Altinget opfordrede Pernille Weiss (K) Energistyrelsen til at erkende, at de havde taget fejl om PSO-ordningerne. Her er Energistyrelsens svar:

Udligningsordningen har været genstand for en grundig juridisk vurdering i Energistyrelsen som led i udfasningen af de PSO-finansierede støtteordninger. Det er Energistyrelsens klare opfattelse, at en videreførelse af ordningen vil kunne udgøre statsstøtte, og at der er risiko for, at Kommissionen ikke vil kunne godkende ordningen.

Kommissionens seneste svar ændrer ikke ved denne vurdering.

Kommissionen har således ikke foretaget en konkret vurdering af den danske udligningsordnings forenelighed med EU-retten, men alene udtalt sig i generelle vendinger om visse muligheder for at støtte elinfrastruktur uden om statsstøttereglerne. Den mulighed, som Kommissionen henviser til, kræver, at de nationale støtteordninger lever op til en række betingelser.

Ingen anledning til at ændre vurdering

Det er Energistyrelsens vurdering, at udligningsordningen og de omkostninger, som ordningen dækker, ikke med sikkerhed lever op til disse kriterier. Det vil derfor være forbundet med risiko – navnlig for støttemodtagerne – at videreføre ordningen under henvisning til, at ordningen falder helt uden for statsstøttereglerne.

Det er samtidig Energistyrelsens vurdering, at Kommissionens udkast til nye retningslinjer for statsstøtte til klima, miljøbeskyttelse og energi, ikke udvider mulighederne for at få godkendt statsstøtte til elinfrastruktur eller de omkostninger, som udligningsordningen dækker, og der er ikke noget i Kommissionens seneste svar, der giver Energistyrelsen anledning til at ændre denne vurdering.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog









0:000:00