Ændret konkurrencelov giver mulig­hed for at forfølge brud med tungere skyts

VEDTAGET: Et overvældende flertal i Folketinget vedtog tirsdag en ændring af konkurrenceloven, som klæder Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på til at slå hårdere ned på overtrædelser af loven. Her er et overblik over de mest markante ændringer.

Samtlige partier - med undtagelse af Nye Borgerlige - stemte i dag for en række markante ændringer i konkurrence- og straffeloven
Samtlige partier - med undtagelse af Nye Borgerlige - stemte i dag for en række markante ændringer i konkurrence- og straffelovenFoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Jarl Viktor Schultz

Et bredt flertal i Folketinget har tirsdag vedtaget en omfattende ændring af konkurrenceloven og straffeloven - kun Nye Borgerlige står udenfor.

Med lovændringen indføres blandt andet et nyt bødesystem i sager om overtrædelser af konkurrenceloven.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen får med lovændringen mulighed for at indbringe sager mod virksomheder og virksomhedssammenslutninger for domstolene med henblik på udmåling af civile bøder.

Dokumentation

Med lovændringen implementerer Danmark ”ECN+- direktivet”, som har til formål at styrke de nationale konkurrencemyndigheder i Europa.

Lovændringen indeholder desuden en præcisering af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens uafhængighed på konkurrenceområdet samt bestemmelser om aktindsigt, gensidig bistand til konkurrencemyndigheder i andre EU-lande og justerede regler om forældelse.

Virksomheder kan frem over vælge, om de vil indbringe det materielle spørgsmål i deres sag for Konkurrenceankenævnet eller gå direkte videre til domstolene.


0:000:00