Bødskov åbner for at virksomheders ret til erhvervskonto kan blive del af iværksætterstrategi

Sunde virksomheders ret til en basal erhvervskonto kan blive del af regeringens iværksætterstrategi, lyder det fra erhvervsministeren. Han vil dog ikke svare på, om regeringen går ind forslaget, som den tidligere S-regering. 

Den nyslåede erhvervsminister Morten Bødskov (S) lægger op til, at virksomheders ret til en erhvervskonto kan drøftes i forhandlingerne iværksætterstrategien, som regeringen har afsat 300 millioner kroner til. Arkivfoto.<br>
Den nyslåede erhvervsminister Morten Bødskov (S) lægger op til, at virksomheders ret til en erhvervskonto kan drøftes i forhandlingerne iværksætterstrategien, som regeringen har afsat 300 millioner kroner til. Arkivfoto.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Erhvervsminister Morten Bødskov vil ikke svare på, om SVM-regeringen - ligesom den tidligere S-regering - går ind for at indføre en ret til en basal erhvervskonto for alle sunde virksomheder.

Men ministeren åbner for, at drøftelserne om erhvervskontoen kan tages i forbindelse med forhandlingerne om iværksætterstartegien, som har regeringen har afsat 300 millioner kroner til.  

"Regeringen har afsat 300 millioner kroner, som gør, at vi kan rykke ved nogle af de uhensigtsmæssige barrierer, som danske iværksættere møder i dag. Det kunne for eksempel være adgangen til en erhvervskonto. Men nu skal vi have tankerne i regeringsgrundlaget operationaliseret, og så vil jeg tage fat på de politiske drøftelser med Folketingets partier derefter," lyder det i en skriftlig kommentar fra Morten Bødskov.