Danske Minkavlere: "Vi vil ikke anbefale nogen at bruge dvaleordningen"

DØDSDOM: Under 50 minkavlere kommer til at benytte dvaleordningen. Det mener Danske Minkavlere, der anser minkavl i Danmark for et afsluttet kapitel. Konservative revser ordningen. 

Det er slut med minkavl i Danmark. Det mener Tage Pedersen, bestyrelsesformand for Danske Minkavlere. Han fraråder minkavlerne at benytte sig af dvaleordningen. 
Det er slut med minkavl i Danmark. Det mener Tage Pedersen, bestyrelsesformand for Danske Minkavlere. Han fraråder minkavlerne at benytte sig af dvaleordningen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Regeringen vil kun udsætte fristen én gang, så efter 2022 er det mere end en de facto-lukning, så er det en lukning.

Tage Pedersen
Bestyrelsesformand, Danske Minkavlere

Dansk Minkavl er lagt i graven. 

Sådan lyder dommen tirsdag fra Danske Minkavlere.

"Det bliver et farvel til dansk minkavl. Det har jeg sagt fra dagen efter pressemødet i november. Med den udmelding, der kom, kan erhvervet ikke genstartes," siger Tage Pedersen, bestyrelsesformand for Danske Minkavlere. 

Dokumentation

Minkerhvervet i Danmark

Det vurderes, at der indtil aflivningen af alle mink i Danmark var cirka 1.000 minkavlere i Danmark. Det omfatter både fuldtidsminkavlere og deltidsminkavlere, der fx driver en minkbedrift ved siden af andet landbrug.

Minkavlerne havde cirka 2,5 millioner avlsdyr i 2019 og producerede cirka 13 millioner minkskind.

Der var cirka 2.600 heltidsbeskæftigede på de danske minkfarme i 2019. Dertil kommer de beskæftigede i følgeerhverv, hvorfor mange danskere på den ene eller anden måde har en tilknytning til minkerhvervet.

I 2019 eksporterede Danmark 24,5 millioner minkskind til en samlet værdi af 4,9 milliarder kroner ifølge tal fra Danmarks Statistik. Værdien af den danske eksport har varieret betydeligt over de seneste 10 år fra 4,1 milliarder i 2009 til 12,8 milliarder kroner i 2013.

Kilde: Erhvervsministeriet og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.


Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00