Minkregning vokser: Kan koste staten over 20 milliarder

Ekstraudgifter til nedrivning af minkfarme og minktaksationskommissioner kan få statens samlede regning for lukningen af minkerhvervet til at overgå 20 milliarder kroner. Nedrivningen af minkfarmene bliver også forsinket.

Nedrivningen af landets minkfarme kan bliv en milliard kroner dyrere end ventet, fremgår det i et nyt notat fra Fødevareministeriet. Arkivfoto. 
Nedrivningen af landets minkfarme kan bliv en milliard kroner dyrere end ventet, fremgår det i et nyt notat fra Fødevareministeriet. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Den samlede regning for nedlukningen af minkerhvervet kan blive mere end en milliard kroner dyrere end tidligere antaget og dermed overstige 20 milliarder kroner. 

I et nyt notat fra Fødevareministeriet - som Altinget har set - vurderer Bygningsstyrelsen nu, at udgifterne til at gennemføre nedrivningerne af minkfarmene vil udgøre omkring 3,7 milliarder kroner. 

Oprindeligt estimerede Finansministeriet i januar 2021, at den udgiftspost i det værst tænkelige scenarie ville udgøre mellem 1,5 og 2,7 milliarder kroner, ligesom den samlede regning til skatteyderne ville løbe op i små 19 milliarder.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00