DI: Al ny erhvervsrettet lovgivning skal have solnedgangsklausul på fem år

"Hvis man ikke kan påvise, at lovgivningen har et formål efter et antal år, så skal lovgivningen fjernes," siger Kim Haggren fra DI, der foreslår, at al ny erhvervsrettet lovgivning automatisk skal udløbe efter fem år. Regeringen henviser til Venstre, der frygter forslaget kan føre til øget statslig bureaukrati. 

Ifølge DI er danske virksomheder blevet mødt med i alt 5422 siders regulering fordelt over 80 forordninger og 36 direktiver i
perioden fra 2017 til 2022. "Ingen stopper og forholder sig til, hvad det betyder for virksomhederne i dagligdagen," siger Kim Haggren, vicedirektør for erhvervsjura og rapportering samt iværksætteri, regelforenkling og SMV-politik i DI.
Ifølge DI er danske virksomheder blevet mødt med i alt 5422 siders regulering fordelt over 80 forordninger og 36 direktiver i perioden fra 2017 til 2022. "Ingen stopper og forholder sig til, hvad det betyder for virksomhederne i dagligdagen," siger Kim Haggren, vicedirektør for erhvervsjura og rapportering samt iværksætteri, regelforenkling og SMV-politik i DI.Foto: Pressefoto: Hans Søndergård
Christoffer Lund-Hansen

Der bør indføres en solnedgangsklausul for al ny erhvervsrettet lovgivning, som dermed automatisk skal udløbe efter fem år.

Sådan lyder det fra DI, der i en ny analyse konkluderer, at erhvervslivet er blevet mødt med over 850 nye regulatoriske forpligtelser fra EU i 2017 til 2022, ligesom antallet af bekendtgørelser og love i Danmark er steget med 63 procent siden 2001.

Derfor blæser erhvervsorganisation nu til kamp for at komme de administrative byrder til livs.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00