Erhvervsliv savner finanslovstiltag for at skaffe mere arbejdskraft: "I 2030 kommer vi til at mangle 90.000 kollegaer"

Både Dansk Erhverv og SMVDanmark savner fokus på kvalificeret arbejdskraft i ny finanslov. "De næste ti år går 80.000 faglærte på pension, og der er ingen til at erstatte dem," lyder det fra Jakob Brandt, topchef i SMVDanmark.

Administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, savner tiltag i ny finanslov for at modvirke mangel på kvalificeret arbejdskraft. "Vi skal i gang med reformer. For ellers kan de ikke nå at virke," lyder det.
Administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, savner tiltag i ny finanslov for at modvirke mangel på kvalificeret arbejdskraft. "Vi skal i gang med reformer. For ellers kan de ikke nå at virke," lyder det.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Den nye finanslov mangler fokus på at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Det mener topchef i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

”Årets finanslov afspejler, at vi befinder os i en særlig situation, hvor der er krig i Europa, og hvor den økonomiske usikkerhed spøger i kulissen. Til næste finanslov bør og skal ambitionerne dog være større. I 2030 kommer vi til at mangle 90.000 kollegaer. Derfor er det nu, vi skal i gang med reformer. For ellers kan de ikke nå at virke,” lyder det.

0:000:00