EU lander aftale om fælles bund under selskabsskatten på 15 procent for store selskaber

Efter længere tids tovtrækkeri er EU-landene nu blevet enige om at vedtage en bund under selskabsskatten på 15 procent for unionens største virksomheder. Dansk erhvervsliv er skeptisk over for aftalen. Der er risiko for, at vedtagelsen i EU ikke skaber lige konkurrencevilkår og kan udløse handelskonflikter, lyder det fra DI. 

Apples europæiske hovedkvarter er placereret i irske Cork. Irland er med en selskabsskattesats på 12,5 procent et af få europæiske lande med en selskabsskattesats, der er lavere end den nye EU-minimumssats. Arkivfoto. 
Apples europæiske hovedkvarter er placereret i irske Cork. Irland er med en selskabsskattesats på 12,5 procent et af få europæiske lande med en selskabsskattesats, der er lavere end den nye EU-minimumssats. Arkivfoto. Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

EU-landene er nået til enighed om en aftale, der etablerer en bund under selskabsskatten på 15 procent i medlemslandene for selskaber med en årlig omsætning på over 750 millioner euro, svarende til små 5,6 milliarder kroner.

"Aftalen om en minimumsats for selskabssat er en sejr for retfærdigheden, en sejr for diplomatiet og en sejr for multiliteralisme. Europa-Kommissionen opgav denne aftale, og jeg er stolt over at se den blive til virkelighed," lyder det fra den italienske økonomi-kommissær Paolo Gentiloni. 

Aftalen er landet efter måneders dødvande, hvor blandt andre Polen og Ungarn har modsat sig aftalen. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00