Seks direktører forlader Vækstfonden: Sådan håndplukkede Peder Lundquist ledelsen i den statslige superfond

Peder Lundquist har skåret 13 direktørposter ned til 8 for at sætte ledelsen i Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Når fusionen er fuldt implementeret, vil seks Vækstfonden-direktører være fortid, mens EKF får flest poster i den nye ledelse. Men "det er ikke verdens mest nuancerede regnestykke," siger topchefen.

Superfondens nye topchef lagde selv billet ind på jobbet. "Fra starten signalerede jeg det til Erhvervsministeriet, som jo er fondens ejer. Jeg har løbende dialog med ministeriet og gjorde det klart, at jeg ville være interesseret, hvis vilkårene var de rigtige. Jeg signalerede det også til EKF’s bestyrelse," siger Peder Lundquist. 
Superfondens nye topchef lagde selv billet ind på jobbet. "Fra starten signalerede jeg det til Erhvervsministeriet, som jo er fondens ejer. Jeg har løbende dialog med ministeriet og gjorde det klart, at jeg ville være interesseret, hvis vilkårene var de rigtige. Jeg signalerede det også til EKF’s bestyrelse," siger Peder Lundquist.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget