Seks direktører forlader Vækstfonden: Sådan håndplukkede Peder Lundquist ledelsen i den statslige superfond

Peder Lundquist har skåret 13 direktørposter ned til 8 for at sætte ledelsen i Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Når fusionen er fuldt implementeret, vil seks Vækstfonden-direktører være fortid, mens EKF får flest poster i den nye ledelse. Men "det er ikke verdens mest nuancerede regnestykke," siger topchefen.

Superfondens nye topchef lagde selv billet ind på jobbet. "Fra starten signalerede jeg det til Erhvervsministeriet, som jo er fondens ejer. Jeg har løbende dialog med ministeriet og gjorde det klart, at jeg ville være interesseret, hvis vilkårene var de rigtige. Jeg signalerede det også til EKF’s bestyrelse," siger Peder Lundquist. 
Superfondens nye topchef lagde selv billet ind på jobbet. "Fra starten signalerede jeg det til Erhvervsministeriet, som jo er fondens ejer. Jeg har løbende dialog med ministeriet og gjorde det klart, at jeg ville være interesseret, hvis vilkårene var de rigtige. Jeg signalerede det også til EKF’s bestyrelse," siger Peder Lundquist. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

Tre fra Vækstfonden. En fra Danmarks Grønne Investeringsfond. Og fem fra EKF Danmarks Eksportkredit (EKF).

Sådan er de tre statslige investeringsfonde repræsenteret i ledelsen for Danmarks Eksport- og Investeringsfond, som Peder Lundquist løftede sløret for i november

"Jeg har defineret strukturen, og på hver enkelt stilling har jeg valgt, hvem jeg synes, der er bedst," siger Peder Lundquist. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00