Flere spidskandidater drømmer om et særligt sæde i Europa-Parlamentet: "Det bliver mere end nogensinde det store udvalg"

Europa-Parlamentets industri- og energiudvalg er attraktivt for flere af de danske spidskandidater til valget. Det er "sindssygt vigtigt" at være repræsenteret netop dér, lyder det fra en af dem.

"Hvem af jer har den grønneste energipolitik," spørger moderatoren til Green Power Denmarks topmøde. Kun Kristoffer Storm fra Danmarksdemokraterne og Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti rækker ikke hånden i vejret.
"Hvem af jer har den grønneste energipolitik," spørger moderatoren til Green Power Denmarks topmøde. Kun Kristoffer Storm fra Danmarksdemokraterne og Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti rækker ikke hånden i vejret.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Kun tre af spidskandidaterne rækker til at starte med hånden i vejret.

Kandidaterne er netop blevet spurgt, hvem af dem der på den anden side af europaparlamentsvalget vil gå efter en plads i Parlamentets industri- og energiudvalg.

Og her er det Venstres Morten Løkkegaard, SF's Kira Marie Peter Hansen og Radikales Sigrid Friis Frederiksen, der som de eneste svarer ja til det.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00