Hun måtte gå efter sagen om nødløgnen: "Det var vanvittigt og fuldstændigt urimelige anklager"

Hvordan føles det at havne på den forkerte side af det system, man selv har kæmpet for i årtier? Det ved Anne Kristine Axelsson, der som departementschef i Justitsministeriet i 2014 pludselig selv befandt sig på anklagebænken. ”Det var enormt hårdt både menneskeligt og fagligt,” lyder det.

Anne Kristine Axelsson måtte forlade Justitsministeriet efter nødløgnssagen, selvom hun var blevet frikendt for forløbet. Siden 2016 har hun bestredet direktørposter i ATP. 
Anne Kristine Axelsson måtte forlade Justitsministeriet efter nødløgnssagen, selvom hun var blevet frikendt for forløbet. Siden 2016 har hun bestredet direktørposter i ATP. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

”For os var det en æressag at blive frifundet. Vi ville ikke have siddende på os, at vi ikke havde lavet vores arbejde ordentligt.”

Ordene kommer fra Anne Kristine Axelsson.

Efter at have tilbragt hovedparten af sin karriere i Justitsministeriet, hvor hun har arbejdet sig op fra en stilling som fuldmægtig til ministeriets øverste embedsmandspost som departementschef, bliver Anne Kristine Axelsson sammen med Justitsministeriets daværende afdelingschef, Jens-Christian Bülow, sendt hjem på tvungen orlov i januar 2014.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00