K-profil trods manglende flertal: "Helt vildt" hvis regeringen ikke afskaffer skat på milepælsbetalinger

Regeringen vil overveje at sløjfe skatten på milepælsbetalinger ved salg af virksomheder - også kendt som 'fantomskatten' - som del af forhandlingerne om den nye iværksætterstrategi. "Jeg afventer i spænding, hvad regeringen kommer med," siger Mona Juul. 

Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, satser på, at regeringen vil sørge for at få afskaffet skatten på milepælsbetalinger. Arkivfoto. 
Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, satser på, at regeringen vil sørge for at få afskaffet skatten på milepælsbetalinger. Arkivfoto. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Selvom flertallet bag afskaffelsen af skat på milepælsbetalinger ved salg af virksomheder ser ud til at være forduftet efter folketingsvalget i november, forventer Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, at SVM-regeringen fortsat vil sløjfe den såkaldte 'fantomskat.'

"Det vil være helt vildt, hvis regeringen ikke går videre med det. Der var et flertal, der pålagde skatteministeren at komme i gang med det her projekt, så kom der et valg. Jeg forventer selvfølgelig, at man arbejder videre med det," siger Mona Juul.

Efter flere års kamp for at afskaffe særskatten uden held formåede Mona Juul i april 2022 at overbevise både Radikale og Venstre til at stemme for et beslutningsforslag, der pålagde den daværende S-regering at afskaffe skat på milepælsbetalinger ved salg af virksomheder gennem en provenuneutral ordning.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00