Konkursramt dansk virksomhed skylder Danida to millioner i ulandsbistand

Udenrigsministeriet skal modtage over to millioner kroner fra dansk samarbejdspartner i Indonesien under Danida Business Partnership. Det skyldes udbetaling af uberettigede bistandsmidler. 

Lossepladsen Bantar Gebang i Jakarta, Indonesien. Lossepladsen på 110 hektarer er hovedstadens eneste og modtager hver dag mere end 7.500 tons affald.
Lossepladsen Bantar Gebang i Jakarta, Indonesien. Lossepladsen på 110 hektarer er hovedstadens eneste og modtager hver dag mere end 7.500 tons affald.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

To millioner kroner. Det er så meget, den danske partnervirksomhed Syntes Engineering under Danida Business Partnership skal betale til Udenrigsministeriet. Pengene skal betales tilbage, fordi virksomheden har modtaget udviklingsbistand uberettiget.

Det fremgår af en underretning fra Udenrigsministeriet til Rigsrevisionen.

Navnet på virksomheden fremgår ikke af underretningen. Regionalmediet SN.dk har dog tidligere på året beskrevet et lignende forløb med Syntes Engineering, og Udenrigsministeriet kan bekræfte, at det er den samme virksomhed, der er tale om i underretningen. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00