Konservative kritiserer Bødskov for at affeje virksomheders ret til kompensation under epidemier

Regeringen har flere gange afvist at sikre virksomheder et retskrav på kompensation under fremtidige epidemier, og det ærgrer Konservative: "Det er helt basalt i en retsstat, at virksomheder har retssikkerhed under pandemier," siger Mona Juul. Et sådan retskrav kan ende med at blive erklæret ugyldigt af EU, mener Morten Bødskov.

Mona Juul er blandt andet erhvervsordfører for Konservative. Hun har stillet et beslutningsforslag om, at virksomheder skal have retssikkerhed i forhold til kompensation, hvis der rammer en ny epidemi, der kan gå ud over virksomhederne. Arkivfoto.
Mona Juul er blandt andet erhvervsordfører for Konservative. Hun har stillet et beslutningsforslag om, at virksomheder skal have retssikkerhed i forhold til kompensation, hvis der rammer en ny epidemi, der kan gå ud over virksomhederne. Arkivfoto.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Konservative har gjort et nyt forsøg på at give virksomheder et retskrav på kompensation under epidemier, men erhvervsministeren har fejet forslaget af bordet.

Og det frustrerer partiets erhvervsordfører, Mona Juul (K).

"Jeg mener bestemt ikke, at det her er i erhvervslivets bedste interesse," slår hun fast.

0:000:00