Kraka i replik: "Samfundsbidraget” fra bankerne får skatteministeren på glatis

Skatteministeren, Jeppe Bruus, mener at den finansielle sektor skal bidrage med en højere selskabsskat. Men argumenterne for det hænger ikke sammen med virkeligheden, skriver Peter Mogensen og Mikael Bjørk Andersen i en replik til Jeppe Bruus.

Argumenterne for strafskatten på banker, pensionskasser medvidere lader en del tilbage at ønske - set med kolde, økonomfaglige briller, skriver Peter Mogensen og Mikael Bjørk Andersen.<i>&nbsp;</i>
Argumenterne for strafskatten på banker, pensionskasser medvidere lader en del tilbage at ønske - set med kolde, økonomfaglige briller, skriver Peter Mogensen og Mikael Bjørk Andersen. Foto: Presse/Kraka
Peter MogensenMikael Bjørk Andersen

Skatteminister Jeppe Bruus argumenterer i Altinget for, at den finansielle sektor bliver begunstiget af en række særregler, og at en ekstra høj selskabsskat derfor er helt på sin plads.

Vi har gennem vores længerevarende samarbejde med Danske Bank fået betydelig indsigt i sektoren, og konklusionen er klar: Argumenterne for strafskatten på banker, pensionskasser medvidere lader en del tilbage at ønske - set med kolde, økonomfaglige briller.

Det er korrekt, som ministeren skriver, at de fleste finansielle ydelser er fritaget for moms. Han undlader dog at skrive, at sektoren i stedet er pålagt en lønsumsafgift. Samtidig betyder momsfritagelsen, at der er ”indeklemt moms”. Det vil sige, at man ikke kan trække moms fra, når man køber momsbelagte varer og andre tjenesteydelser.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00