Lokale 3F’ere trodser fagbosser og iværksætter nej-kampagne på gaden

I København vil flere ansatte og medlemmer af 3F de næste to dage gå på gaden for at mobilisere nej-stemmer til afstemningen på onsdag. Også afdelinger i Esbjerg og Århus anbefaler medlemmerne at stemme nej.

Mandag og tirsdag vil ansatte og medlemmer fra 3F København dele flyers ud på Hulgaards Plads i København. Her ses medlemmer af BJMF i en tidligere demonstration mod den stigende pensionsalder.
Mandag og tirsdag vil ansatte og medlemmer fra 3F København dele flyers ud på Hulgaards Plads i København. Her ses medlemmer af BJMF i en tidligere demonstration mod den stigende pensionsalder.Foto: Thomas Sjørup / Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Mens fagbevægelsens top fortsat anbefaler danskerne at stemme ja til onsdagens afstemning, går 3F’ere i København de næste to dage på gaden med flyers med det stik modsatte budskab.

Det er lokalforeningen 3F København, som står bag arrangementet efter i flere uger at have prydet sin bygning med et stort nej-banner.

”Når først vi afgiver mere suverænitet til EU, er det umuligt at få igen. Vi mener af princip ikke, at EU skal have mere indflydelse,” siger formand John Egebjerg og afviser, at det vil gavne hans medlemmer i form af nye arbejdspladser at afskaffe forbeholdet. Det er ellers et af de argumenter, som 3F’ernes kollegaer i Dansk Metal bruger.  

0:000:00