Millionerne hober sig fortsat op i ukendt fond for udstationerede

Det er småt med udbetalingerne fra den fond, der skal sikre erstatning til europæiske medarbejdere, der bliver snydt for overenskomstmæssig løn i Danmark. Sidste år indbetalte danske virksomheder 40 millioner til fonden, mens 2,7 millioner blev udbetalt, og fonden råder nu over knap 35 millioner.

Arbejdsmarkedets fond for udstationerede - AFU - blev oprettet i 2016 for at sikre overenskomstmæssig løn til udenlandske ansatte, som er udstationeret i Danmark. Men udbetalingerne kan foreløbig tælles på en hånd.
Arbejdsmarkedets fond for udstationerede - AFU - blev oprettet i 2016 for at sikre overenskomstmæssig løn til udenlandske ansatte, som er udstationeret i Danmark. Men udbetalingerne kan foreløbig tælles på en hånd.Foto: Colourbox.dk
Rikke Brøndum

Den er sat i verden for at udbetale løn til udlændinge, der bliver snydt for overenskomstmæssig løn i Danmark af deres udenlandske arbejdsgiver.

Men udbetalingerne kan tælles på en hånd. Til gengæld har fonden for udstationerede – AFU – opbygget en formue på knap 35 millioner kroner, viser fondens årsrapport.

For at udstationerede kan få udbetalt deres de manglende lønkroner, skal deres virksomhed have en dom i Arbejdsretten for lønsnyd. Dem var der sidste år ingen af, og fonden forventer ingen nye sager i år.









0:000:00