Morten Løkkegaard: EU skal have bund under selskabsskatten, så multinationale selskaber bidrager

Globale tech-kæmper skal også bakke op om vores velfærd samt grønne og digitale omstilling. Det kræver fair skatteforhold, og de første skridt er nu taget, skriver Morten Løkkegaard. 

EU skal selvfølgelig ikke diktere skatteniveauet i medlemslande, men en fælles bund under selskabsskatten er nødvendig, så også store multinationale tech-selskaber betaler deres del af samfundskagen, skriver Morten Løkkegaard. 
EU skal selvfølgelig ikke diktere skatteniveauet i medlemslande, men en fælles bund under selskabsskatten er nødvendig, så også store multinationale tech-selskaber betaler deres del af samfundskagen, skriver Morten Løkkegaard. Foto: Mads Claus Rasmussen
Morten Løkkegaard

Venstres ønske om en fælles bund under selskabsskat er nu tættere på at blive en realitet verden over: En fælles bund for selskabsskatten skal bremse skattespekulationer, hvor multinationale virksomheder bevidst shopper mellem lande for at finde de laveste skattesatser. 

Allerede i 2019, før det sidste valg til Europa-Parlamentet, foreslog Venstre en fælles bund for selskabsskatten i EU. Og nu baner et EU-direktiv og den kommende fælleserklæring fra OECD, med 140 lande som underskrivere, vej for en global aftale.  

I vores globaliserede verden, hvor virksomheder opererer på tværs af landegrænser, er det afgørende at Danmark kan konkurrere om at tiltrække virksomheder. Selskabsskatten spiller en central rolle, fordi Danmark, som en lille åben økonomi, er nødt til at matche vilkårene for virksomheder i vores konkurrentlande.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024