Ny rapport: Mere end hver tredje bestyrelse er på kant med skattelovgivningen

36 procent af bestyrelserne i Danmark benytter en praksis, som er på kant med skattelovgivningen, når de udbetaler bestyrelseshonorarer. Det viser en ny rapport fra Boardpartner. Skatteekspert stempler lovgivningen som "håbløst umoderne" og kalder sammen med DI på regelændringer. 

Henning Boye Hansen, chefkonsulent i BDO, omtaler problemstillingen om bestyrelseshonorarerne som "lige så gammel som Metusalem." Arkivfoto<br><br>
Henning Boye Hansen, chefkonsulent i BDO, omtaler problemstillingen om bestyrelseshonorarerne som "lige så gammel som Metusalem." Arkivfoto

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Selvom de danske bestyrelser afsætter tid til 'compliance & control'-aktiviteter, så er et stort mindretal stadig på kant med compliance inden for skattelovgivning, når det kommer til udbetaling af bestyrelseshonorarer. 

Sådan lyder konklusionen i årets bestyrelsesrapport fra Boardpartner, der er et erhvervsnetværk af erfarne bestyrelsesmedlemmer. 

Altinget er dykket ned i tallene bag rapporten, og de viser, at mere end hver tredje bestyrelse udbetaler honorar via fakturering.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00