Ny temadebat: Hvordan skal erhvervsstøttesystemet indrettes og øge arbejdsudbuddet?

Hvilke erhvervsstøtteordninger kan bidrage til at øge arbejdsudbuddet, hvor mange penge kan der sløjfes erhvervsstøtteordninger for, og hvordan skal systemet indrettes? Det er omdrejningspunktet i en ny temadebat på Altinget Erhverv.

Regeringen vil ændre erhvervsstøttesystemet for at bidrage til arbejdsudbuddet med 4.000 personer. Erhvervsministeren afventer i øjeblikket ekspertgruppen, der skal komme med anbefalinger til sanering af erhvervsstøtten.
Regeringen vil ændre erhvervsstøttesystemet for at bidrage til arbejdsudbuddet med 4.000 personer. Erhvervsministeren afventer i øjeblikket ekspertgruppen, der skal komme med anbefalinger til sanering af erhvervsstøtten.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Regeringen ønsker at ændre erhvervsstøttesystemet for at løfte arbejdsudbuddet med 4.000 personer. Men hvordan skal det foregår, hvad skal prioriteres, og hvor presserende er det at få gentænkt systemet?

Den socialdemokratiske etpartiregering nedsatte en ekspertgruppe, som skulle komme med anbefalinger til sanering af erhvervsstøtten, og den nye SVM-regering vil fortsat ændre støttesystemet på baggrund af anbefalinger fra samme ekspertudvalget, som dog skal finde mindre besparelser end det oprindeligt var tiltænkt.

Derudover foreslås der i oppositionens alternative finansieringsforslag i forbindelse med forsvarsforhandlingerne at finde yderligere 0,75 milliarder kroner i sanering af erhvervsstøtten i forhold til målet i regeringsgrundlaget.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00