Økonomisk forsker: Mangel på arbejdskraft er altid midlertidig

Manglen på arbejdskraft er ikke det tungtvejende argument for arbejdsudbudsreformer, som det ofte gøres til, lyder det fra lektor Jeppe Druedahl. Der kan være politiske og ideologiske argumenter for den type reformer, men samfundsøkonomien har andre måder at tilpasse sig.

Jeppe Druedahl er lektor i økonomi ved Københavns Universitet og debattør. Ifølge ham skal markedet - via højere priser og lønninger - nok sikre, at udbuddet af og efterspørgslen på arbejdskraft tilpasser sig hinanden.
Jeppe Druedahl er lektor i økonomi ved Københavns Universitet og debattør. Ifølge ham skal markedet - via højere priser og lønninger - nok sikre, at udbuddet af og efterspørgslen på arbejdskraft tilpasser sig hinanden.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Med noget der ligner historisk lav ledighed og høj beskæftigelse, kan det danske arbejdsmarked synes at være støvsuget for tilgængelig arbejdskraft.

Men mange virksomheder har appetit på mere, og i dele af den offentlige sektor er man ramt af en decideret rekrutteringskrise.

Det har gjort manglen på ledige hænder til et af de mest centrale aktuelle politiske spørgsmål, og har sat både regeringen og Folketingets politikere under pres for handling fra såvel erhvervslivets organisationer som de offentlige ansattes arbejdsgivere i kommunerne og regionerne.

0:000:00