Organisationer efterlyser retskrav på kompensation: “Lige nu er danske virksomheder på ingen måde sikret”

Regeringens beslutning om at droppe forhandlinger om kompensation i tilfælde af en ny pandemi efterlader virksomheder uden den nødvendige retssikkerhed. Sådan lyder kritikken fra flere aktører, der har været inde over arbejdsprocessen.

Advokatsamfundet og Justitia udarbejdede i 2021 en rapport, der kom med en række principper for virksomheders kompensationsmuligheder i fremtiden. Her lød det, at retskrav på kompensation var nødvendigt for at sikre erhvervslivets retssikkerhed.
Advokatsamfundet og Justitia udarbejdede i 2021 en rapport, der kom med en række principper for virksomheders kompensationsmuligheder i fremtiden. Her lød det, at retskrav på kompensation var nødvendigt for at sikre erhvervslivets retssikkerhed.Foto: Advokatsamfundet/PR og Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Uden et retskrav på kompensation vil danske virksomheder stå i et juridisk limbo, hvis en ny pandemi rammer.

Sådan lyder kritikken fra Advokatsamfundet, efter regeringen har valgt at droppe videre forhandlinger om at lave bedre kompensationsmuligheder for virksomheder i tilfælde af en ny epidemi.

”Det manglende retskrav efterlader erhvervsdrivende i et juridisk limbo, hvor de erhvervsdrivende ikke ved, hvad de kan regne med. Det er problematisk, fordi et væsentligt kendetegn ved vores retssamfund er, at borgere og virksomheder ved, hvilke rammer og regler der gælder,” siger generalsekretær Andrew Hjuler Crichton i en pressemeddelelse.

0:000:00